JustWater

Na enkele cosmetica reviews van onze beauty blogger Sophia, staan we te springen om een nieuwe ‘Grote Waterflessen Test’. JustWater van het bekende merk Rosti Mepal, is een mix van Scandinavisch en Nederlands design. Wie zegt dat herbruikbare waterflessen duur en complex moeten zijn? JustWater is een recht-toe-recht-aan fles in vier kleuren, ideaal voor dagelijks gebruik. Deze strakke, doorzichtige fles is BPA-vrij en vervaardigd uit ABS (Acrylonitril butadieen styreen) en siliconen. JustWater wordt geproduceerd in Nederland.

Eerste indruk

JustWater is een laagdrempelige waterfles die veel weg heeft van een beker. De herbruikbare waterfles bestaat uit twee, uit elkaar schroefbare delen. De dop is tevens de drinkopening die je open en dicht kunt draaien. JustWater kan mee in de vaatwasser en heeft een capaciteit van 500 ml. Het siliconen lusje aan de zijkant zorgt voor meer draagcomfort. De fles is naast water ook geschikt voor koude dranken en is redelijk stevig en grotendeels doorzichtig.

justwater

Mijn ervaring

JustWater is gemakkelijk in gebruik als je eenmaal vertrouwd bent geraakt met de drinkmethode. In eerste instantie lijkt de drinkopening te bestaan uit twee drinktuiten. Na enige analyse, blijk je na de dop een beetje los gedraaid te hebben, te kunnen drinken tussen de twee tuiten in. Het is wel even wennen aan het idee dat alleen de dop er helemaal af kan, niet het witte bovengedeelte. De doorzichtig licht blauwe kleur van mijn test fles, heeft een frisse en uitnodigende uitstraling.

JustWater is een degelijk fles die in de vaatwasser kan. Ook is het reinigen met de hand goed te doen door de brede opening van de fles. JustWater lijkt misschien fragiel, maar is dat niet. Hoewel de naam doet vermoeden dat de fles enkel voor water is bedoeld, kun je het ook met andere, koude dranken vullen.

Lees tip:  Top 5 duurzame (kerst)kado's

JustWater is een herbruikbare fles van gemiddelde grootte, maar oogt wat mij betreft groter. De fles kan niet worden vastgemaakt, maar wel ‘gedragen’ aan de pols. Ook ophangen aan bijvoorbeeld je fiets is een optie. Een extra manier van bevestigen, zoals een haakje was voor mij persoonlijk handig geweest, omdat ik mijn fles vaak aan mijn tas draag.

mepal-justwater

ABS

JustWater is vervaardigd uit ABS (Acrylonitril butadieen styreen). Dit plastic valt onder code 7, waar alle ‘overige’ plastic soorten vallen. ABS is recyclebaar en wordt breed toegepast; van huishoudelijke apparaten tot auto’s, van medische hulpstukken tot lunchtrommels. Een zoektocht op internet levert tegenstrijdige informatie op. Omdat ik zelf niet erg thuis ben in deze plasticsoort, heb ik Rosti Mepal gevraagd meer helderheid te geven over de veiligheid van dit materiaal. Hieronder het antwoord dat ik met jullie wil delen:

Rosti Mepal laat al haar producten uitgebreid testen volgens de EU-richtlijnen. Alle producten zijn gecertificeerd door onafhankelijke testlaboratoria en voldoen aan deze EU-richtlijnen. Alle Rosti Mepal drinkflessen en lunchboxen worden gemaakt van de kunststof ABS en zijn Bisphenol-A vrij. De JustWater is ook tijdelijk geproduceerd in tritan, een kunststof die eveneens BPA-vrij is.

De materiaalcode 7 (‘plastic identification code’) is een internationaal erkende standaardcode voor verschillende kunststoffen ten behoeve van recycling processen. Kunststoffen die veel worden gebruikt en gerecycled hebben hun eigen code. Code 7 is echter een vergaarbak van alle overige kunststoffen, waaronder ABS. Het is daarom een misverstand dat alle kunststoffen met code 7 dezelfde eigenschappen hebben.

Wij hopen dat wij met bovenstaande voldoende antwoord op uw vraag hebben gegeven en uw zorg hebben kunnen wegnemen.
plastic-recycle-codeHot or Not?

Lees tip:  Bluetank Thermo

JustWater is een herbruikbare waterfles die qua prijs-kwaliteit verhouding prima ligt. De fles is verkrijgbaar in naturel, violet, azuur blauw en lime, allemaal transparant. Wil je al tijden een simpele, degelijke waterfles die niet veel hoeft te kosten? JustWater kan uitkomst bieden. Voor €9,99 kun je deze fles bestellen via Rosti Mepal shop * In de aanbieding kun je JustWater zelfs voor €7,95 aanschaffen.

* De Grote Waterflessen Test : JustWater wordt mogelijk gemaakt door Rosti Mepal Nederland

Volg ons

Benieuwd naar de volgende review van De Grote Waterflessen Test op Duurzaamheidskompas.nl? Deel mee via @GroeneKlets op Twitter met #GWFT.
Wij zijn erg geïnteresseerd naar ervaringen van anderen met deze en andere herbruikbare waterflessen.
Volg Duurzaamheidskompas.nl ook via Facebook door de pagina te ‘liken’.

Meld je hiernaast aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de laatste duurzame trends, reviews, winacties en DK Deals.

Author: Nur

Oprichter Duurzaamheidskompas.nl | Scriptschrijver | Flexitariër | Sushi rulez | Mama van 3 | Zwak voor dieren | liefhebber van dramatische liefdesverhalen

Share This Post On

1 Comment

  1. Erg interessant, deze herbruikbare waterfles. Ik heb momenteel een glazen fles. Die voldoet prima maar is verhoudingsgewijs duur. Ik maak me sterk dat deze fles ook lichter in gebruik is. In dit jaargetijde sleep ik met liters koude gemberthee. Die polsband is wel handig. Wat ik heel revolutionair vind, is die anti-lekafsluiting.

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het Google privacybeleid en servicevoorwaarden zijn van toepassing.