Kopje duurzaam genot: Numi Organic Tea

Na mijn blog over het maken van kruidenthee ben ik op zoek gegaan naar merken biologische thee. Ik kwam op de site van Numi Organic Tea terecht en stond echt te kijken van de bloementhee’s die opbloeien. Het lijkt net kunst! Numi is zo vriendelijk geweest om een royaal aantal thee samples te sturen, zodat de redactie van Duurzaamheidskompas.nl aan de proeverij kon 🙂

numi-organic-tea-review-duurzaamheidskompas

We hebben 3 soorten thee mogen proeven: Rooibos, Jasmine Green en Aged Earl Grey. Daarnaast zat er een spannende bloementhee bij in het pakketje. Die ervaring met de bloeiende thee, krijg je in een aparte blog nog te lezen.

Thee drinken doe ik bij voorkeur niet alleen. Ik heb gewacht op een bijzonder moment om de ervaring te delen met anderen. De baby shower die ik voor een vriendin mede organiseerde, kwam daarbij als geroepen.

Numi Organic Tea smaakt uiteraard niet wereldvreemd. Ik vond de smaak van de thee veel meer aanwezig dan andere, reguliere varianten. Gewoon lekker en intens, maar wel 100 % biologisch èn Fair Trade. Dat vind ik zelf belangrijk. Vooral ook als je thee bereidt voor je kinderen. Mijn zoontje van 2 was erg tevreden met Numi tea Rooibos, gezoet met honing.

Ben je ook benieuwd naar de smaak van eerlijke en gifvrije thee? Numi kun je in de meeste natuurwinkels vinden. Klik hier voor het totaal overzicht van winkels in jouw stad.

Achtergrond Numi

numi-organic-tea-review-duurzaamheidskompas-2

Het bedrijf achter Numi is opgezet door Achmed en Reem, broer en zus. Volgens hun is: “Thee als een vloeibare meditatie die ons herinnert aan een plek waar we de tijd vinden voor onze gedachten en inzichten.” Met Numi nodigen ze iedereen uit om deze ervaring met hen te delen.

Numi gebruikt bij het vervaardigen van haar thee het hele blad en geen theepoeder.

Numi maakt geen gebruik van oliën of smaakstoffen zoals is de reguliere theehandel gangbaar, maar slechts echt fruit, bloemen en kruiden.

Numi is gecertificeerd biologisch, Fair Trade, Kosher en Halal. Het Numi team reist zelf naar de thee producerende landen en betrekt zijn thee en kruiden direct van de telers. Dit verzekerd hen van verse en recent in het seizoen geplukte ingrediënten.

Tot slot, Numi gebruikt uitsluitend biologisch afbreekbare theezakjes en volgt niet de trend van ‘Silky’, het doorzichtige theezakje van nylon of polyester. Numi theezakjes zijn geheel composteerbaar.

Meer info? Check de website. 

Author: Nur

Oprichter Duurzaamheidskompas.nl | Scriptschrijver | Flexitariër | Sushi rulez | Mama van 3 | Zwak voor dieren | liefhebber van dramatische liefdesverhalen

Share This Post On

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.