KOR Delta Blue

Weer een prachtig testexemplaar voor De Grote Waterflessen Test: KOR Delta Blue. Deze, zoals de naam al suggereert, doorzichtig blauwe fles voor 0,5 liter drinkplezier en met ruime drinkopening, is een echte eye-catcher. KOR met haar opvallende design is overgewaaid uit de VS. De fles heeft een soort handvat aan de bovenkant en gaat met een schuifsluiting aan de voorzijde open en dicht (dus ook ‘op slot’). Een extraatje: onder de deksel is er ruimte om een stuk tekst of een foto in te doen.

KOR is vervaardigd uit een materiaal dat Eastman Tritan genoemd wordt. Hierdoor kun je er ook warme (tot 90 graden) dranken in doen, maar geen frisdrank. De zijkanten van de fles is voorzien van een wit ‘rubberachtig’ materiaal, waardoor de KOR stevig in de hand ligt.

Mijn ervaring

KOR is één van de meest opvallende herbruikbare flessen die ik tot dusver heb mogen testen. Zelf mijn oma van 73 viel als een blok voor deze waterfles 🙂 KOR Delta is het type fles waar je fashionbewust doch duurzaam voor de dag kunt komen. De fles heeft me dan ook mogen begeleiden van zakelijke besprekingen tot en met multiculturele bruiloften. Geen wonder dat KOR een grand prix IF du design heeft gekregen.

kor_delta_blue_duurzaamheidskompas_2

Na de ‘wouw’factor, vond ik KOR soms een tikje aan de grote kant.  Vooral als je ermee op pad moet. Ik miste bijvoorbeeld een ‘haakje’ of iets dergelijks om het ergens aan op te kunnen hangen. Het was ideaal geweest als de handvat zich daarvoor zou lenen. Zelf heb ik mijn herbruikbare string bag voor die taak gebruikt. Desalniettemin gebruik ik KOR Delta vrijwel dagelijks. De kids hebben de fles ook de nodige keren laten vallen, maar gelukkig liep de KOR daarbij geen schade op 🙂

Lees tip:  Vapur Reflex

Het reinigen van de KOR Delta is relatief eenvoudig. De fles is vaatwasserbestendig, maar leent zich uitstekend voor handwas door de bredere opening. Bij het reinigen dien je wel eerst het fotootje uit de dop te halen. Naast de reguliere KOR, is er ook een schroefdop variant van de fles. Deze hebben wij (nog) niet getest.

Hot of Not?

Een mooie fles waar je twee kanten mee op kunt namelijk warm of koud. Ben je begaan met het milieu, maar ben je stylish en vind je de laatste mode minstens net zo belangrijk? Dan is KOR Delta iets voor jou. Voor 21,95 EUR kun je deze fles bestellen via Bottelicious.nl * in vier (blauw, roze, geel en groen) verschillende kleuren.

Achtergrond

Design combineren met duurzaamheid, dat was het doel van de mensen achter KOR. In 2007 lanceerden ze hun eerste lijn waterflessen. Stylish celebs die begaan zijn met het milieu zijn fan van KOR: Hilary Duff, Victoria en David Beckham, David Duchovny, Jennifer Aniston. De KOR waterflessen waren overigens ook te zien in de films Iron Man en Hunger Games. KOR werkt met het principe 1% for the planet en doneert onder meer aan Sea Shepherd, The Wetlands Initiative, Containers Recycling Institute en de Blue Planet Run Foundation.

* De Grote Waterflessen Test : KOR Delta wordt mogelijk gemaakt door Bottelicious

Volg ons

Benieuwd naar de volgende review van De Grote Waterflessen Test op Duurzaamheidskompas.nl? Haak in op @GroeneKlets op Twitter met #GWFT. Wij zijn erg geïnteresseerd naar ervaringen van anderen met deze en andere herbruikbare waterflessen. Volg Duurzaamheidskompas.nl ook via Facebook door de pagina te ‘liken’.

Lees tip:  Dikke en de dunne

Author: Nur

Oprichter Duurzaamheidskompas.nl | Scriptschrijver | Flexitariër | Sushi rulez | Mama van 3 | Zwak voor dieren | liefhebber van dramatische liefdesverhalen

Share This Post On

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.