Kure Bazaar: weldaad voor je nagels

Tijdens mijn zoektocht naar duurzame nagellak, stuitte ik op de prachtige collectie van het nagellakmerk Kure Bazaar bij The Green Beautyshop.

Na jarenlange studie is het de mensen van Kure Bazar Paris gelukt om het gebruik van chemicaliën terug te dringen naar 15%! Nu kun je denken dat is 15% te veel of je kunt, net als ik, heel blij en tevreden zijn met een mooie nagellak met veel natuurlijke ingredienten. De mensen achter Kure Bazaar staan achter hun product, dat naar eigen zeggen de vitaliteit van de nagels behoudt door hun natuurlijke cirkel van regeneratie te respecteren. De nagellak is voor 85% samengesteld uit stoffen van natuurijke komaf zoals: houtpulp, tarwe, mais, aardappelen en katoen. Je nagels worden gedetoxeerd met een modieus kleurtje.

Kure Bazaar wordt onder andere gebruikt op de catwalk van Parijs en bevat geen formaldehyde, geen tolueen, geen dibutylftalaat en geen synthetische camphor.

Kure_Bazaar_Duurzaamheidskompas

Mijn ervaring

Met dank aan The Green Beautyshop, heb ik de Kure Bazaar in de kleur donkerrose mogen ontvangen ter review.
De nagellak is gemakkelijk aan te brengen. Hij is niet te dik en ook niet te dun waardoor hij na één keer lakken een acceptabele dekking biedt. Het flesje is zo ontworpen dat de bovenste vierkante draaidop verwijdert kan worden zodat er plaats gemaakt wordt voor een handzaam rond dopje. Het systeem doet me denken aan die van Chanel.

Na het aanbrengen is de nagelak goed op mijn teennagels blijven zitten. Zeker een week lang! Hij is pas beschadigingen gaan vertonen toen ik mijn voeten een eeltbehandeling gaf (iets dat meer over deze behandelingen zegt dan over de nagellak!)
De geur van de lak is net zo, of misschien wel erger chemisch dan haar giftige zusjes in mijn geurbeleving.

Lees tip:  Uzouri: 22-free vegan nagellak

kure-bazaar-donkerrose-duurzame-nagellak-sept

Hot of Not

Kure Bazaar biedt nagellakken met veel natuurlijke ingrediënten en van hoge kwaliteit. Voor de eco beauty liefhebbers onder ons, is deze nagellak zeker een aanrader! Je hoeft voor deze verantwoorde cosmetica niets in te leveren in vergelijking met een chemische nagellak van bekende, dure merken. Ik vind deze Kure Bazaar nagellak zelf erg prettig. Hij dekt goed en droogt snel, zodat ik als drukke moeder weer snel met de kleine in de weer kan 😉

Author: Sophia

Communicatie | Schrijver | Keukenprinses | Fan van duurzame gadgets | Verantwoorde cosmetica | Trend watcher op het gebied van duurzaamheid| Mijn kinderen verdienen het beste!

Share This Post On

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.