Lekkere oksels met The Lekker Company

Als het op lichaamsgeur en zweet aankomt, kan ik enorm jaloers zijn op mensen die zweten, maar niet rieken. Het is natuurlijk natuurlijk dat iedereen een eigen (zweet)geur heeft; bij de één meer aanwezig dan de ander. Toch voel ik me het prettigst als alles fris en fruitig ruikt daaronder.

Dan is het fijn om te weten dat er naast reguliere deodorant, duurzame en natuurlijke alternatieven bestaan om vervelende geuren niet alleen te maskeren, maar juist te voorkomen.

Ik heb het vooral over de trend ‘smeerbare deodorant’, zoals van The Lekker Company. Toegegeven: in het begin was ik redelijk sceptisch. Een goedje dat ik moet uitsmeren onder mijn oksels en dat zou werken tegen nare geurtjes? Gaat dat wel goed? Eén manier om er achter te komen: proberen maar!

De eerste indruk

De deodorant zit er in een kartonnen potje en doet denken aan een lippenbalsem. Niet gek gezien de deodorant-crème natuurlijke boters bevat – als sheaboter – die ook worden gebruikt in andere verzorgingsproducten.

Nadat ik over mijn schroom heen ben gestapt en heb weten te wennen aan het idee dat ik aan mijn oksels moet zitten, ging alles eigenlijk vrij simpel in zijn werk.

De ervaring

Na het douchen bracht ik wat van de smeerbare deodorant ter grootte van een erwt aan onder iedere oksel. Net na het uitsmeren van de deo voel je een licht briesje (het gevoel in je mond na tandenpoetsen met tandpasta met mint-smaak), een soort verkoelend effect alsof iemand tegen je huid blaast.

“Gaat dat wel goed: een smeerbare deodorant?”

Blogger Nur

Wat ik na een week merk is dat ik voel wanneer ik zweet (als in ‘vochtige oksels’), maar niets ruik. Wat ik wél ruik is de subtiele geur van lavendelolie die verwerkt is in de deo. De natrium bicarbonaat (baking soda), één van de natuurlijke ingrediënten van de Lekker-deodorant, neutraliseert namelijk nare geurtjes.

De varianten

The Lekker Company heeft naast mijn testcase Lavendel nog drie ‘smaakjes’: neutraal, pepermunt & rozemarijn en mandarijn & citroen. De inhoud van de kartonnen potjes wegen 30 gram. Dat is volgens het merk goed voor 120 frisse oksels. De potjes hebben verder vrolijke, felle kleuren en komen in een eveneens kartonnen doosje met inkijk.

Zuiveringszout, Maiszetmeel, Biologische Shea boter, Biologische Kokosolie, Koolzaadwas, Lavendelolie, Vitamine E & Zonnebloemolie.

De INGREDIËNTEN in begrijpelijke taal

Eindoordeel

Terwijl ik dus vrij sceptisch begon, ben ik overtuigd van de werking van de natuurlijke deodorant in crème-vorm. Het is een recht-toe-recht-aan product met ingrediënten van biologische en plantaardige oorsprong. Het doet precies wat er verwacht wordt: je een fris gevoel geven.

Voorlopig blijf ik lekker deze natuurlijke deodorant crème gebruiken! 😉


Deze review is het gevolg van mijn zoektocht naar opvallende, duurzame alternatieven voor alledaagse producten voor de nieuwe DK Shop op Duurzaamheidskompas.nl
Omdat de deodorant van The Lekker Company mij goed is bevallen en ik het anderen van harte kan aanbevelen, vind je dit product nu in de shop!

Author: Nur

Oprichter Duurzaamheidskompas.nl | Scriptschrijver | Flexitariër | Sushi rulez | Mama van 3 | Zwak voor dieren | liefhebber van dramatische liefdesverhalen

Share This Post On

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.