Made Sustained: Knight bottle

Een volledig plastic-vrije, herbruikbare waterfles? Ja, die bestaat en draagt de naam Made Sustained Knight Bottle. Deze stoere RVS fles is onze volgende testcase voor de Grote Waterflessen Test van Duurzaamheidskompas.nl

Knight Bottle is lek- en BPA-vrij. Deze dubbelwandige fles houdt koude drank tot 20 uur koud en warme drank tot 4 uur warm. De Knight Bottle Silver die ik getest heb, heeft ruimte voor 500ml van je favoriete drank. De fles is 26,5 cm hoog en heeft aan de onderkant een doorsnede van 7cm. Knight Bottle past in gangbare bidon houders en is verkrijgbaar in maar liefst 11 kleuren, zoals: Black Tie, Blue Sky Flamingo orange en Snow White. Made Sustained is ook verkrijgbaar in 750ml en 350ml (deze alleen in Silver).

De volledig RVS dop is afgewerkt met een silicone afdichtingsring. Made Sustained wordt geproduceerd in China.

Made Sustained Knight Bottle Duurzaamheidskompas2

Eerste indruk

Knight Bottle is stijlvol en robuust tegelijk. De fles heeft een gelikte uitstraling en lijkt tegelijkertijd onverwoestbaar. Je hoeft bij Made Sustained niet bang te zijn dat de fles barst of kapot gaat. Ik kan het weten, want ik heb de fles per ongeluk laten vallen :-/

Mijn ervaring

Knight Bottle was de afgelopen weken mijn trouwe maatje voor onderweg, op werk en thuis. Omdat ik momenteel een kleine schoudertas gebruik, is het niet mogelijk om de Made Sustained te dragen in mijn tas. Op een doordeweekse werkdag, gaat hij met mijn broodtrommel en spelt kruidnootjes (verschrikkelijke verslaving; keerzijde feestdagen 🙂 ) in de juten AH boodschappentas.

De RVS waterfles is glad en ligt stevig in de hand. Zelf heb ik best kleine kinderhanden, waardoor de fles een tikje te groot aanvoelt. Op werk heb ik de Made Sustained onderworpen aan een warmte test. En jawel, hoor. Na 4 uurtjes was het warme water in de fles nog acceptabel en dampend warm.

De Knight Bottle is een eenvoudig te gebruiken no-nonsense waterfles die me doet denken aan het motto “Wat you see is what you get.”

Made Sustained Knight Bottle Duurzaamheidskompas3

Reiniging

Lees tip:  Made Sustained

Made Sustained is een fles die niet houdt van de vaatwasser. Dus heb ik de fles met een drupje vaatwasmiddel en wat water gereinigd en afgespoeld. Dat ging prima. Let wel dat je de fles openlaat totdat hij goed opdroogt van binnen. Scheelt je een muffe geur bij het drinken. De dop kan trouwens wel gewoon in de vaatwasser. Maar met de hand gaat net zo gemakkelijk.

Hot of Not

Als je van strakke, moderne design houdt, dan is Made Sustained Knight Bottle jouw ideale waterfles. De fles zou ook niet misstaan als desk bottle voor op je bureau. Dus voor de mode bewuste, doch minimalistische persoon is de Made Sustained Knight Bottle een goed keuze. Maar ook als je voor veelzijdigheid wilt gaan, zowel warme als koude drankenwilt nuttigen uit een herbruikbare waterfles, is Made Sustained zeker een optie. Voor € 25,95 kun je je eigen Made Sustained Knight Bottle (500ml) waterfles aanschaffen.

***

De review van Made Sustained Knight Bottle wordt mogelijk gemaakt door Waterflessenwinkel.nl

Author: Nur

Oprichter Duurzaamheidskompas.nl | Scriptschrijver | Flexitariër | Sushi rulez | Mama van 3 | Zwak voor dieren | liefhebber van dramatische liefdesverhalen

Share This Post On

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het Google privacybeleid en servicevoorwaarden zijn van toepassing.