Sante: trendy en betaalbaar

Helaas bestaat nagellak die 100% vrij is van chemicaliën niet. Niemand heeft immers de tijd om lak nachten lang te laten drogen. Toch bestaan er een aantal merken die meer duurzaam zijn dan de gemiddelde chemische nagellak die aangeschaft worden bij de drogist. Ik ben voor deze testreeks opzoek naar de beste en meest verantwoorde keuze.

In mijn zoektocht naar de beste en meest duurzame nagellak heb ik Sante Nail Care voor jullie getest.

Sante_nagellak_DK_1Wat zit er (niet) in?

Sante heeft 12 kleuren nagellak in haar assortiment. Sommige kleuren zijn opvallend en anderen natuurlijk en subtiel. Voor de nagellak van Sante wordt géén gebruik gemaakt van formaldehyde,  tolueen of colofonium hars. Wat er dan wel precies in de nagellak zit kon ik niet terug vinden op het potje. Na wat onderzoek op de site ben ik uiteindelijk bij een ingrediëntenlijst terechtgekomen. Deze staan per product netjes vermeld.

Mijn ervaring

Met dank aan The Green Beauty Shop, heb ik de nagellak Sante Nail Care in de kleur French Pearl (lichtroze) ontvangen ter review. De kleur is ideaal voor dagelijks gebruik en past eigenlijk bij vrijwel elke stijl, omdat het neutraal is. Het doet denken aan een French Manicure.

De nagellak smeert gemakkelijk op en droogt snel. De nagellak is na één keer lakken niet dekkend bij mij. Mijn inschatting is dat dit aan de kleur ligt en misschien ook helemaal niet de bedoeling is.

Wat mij tegenvalt is dat de nagellak op mijn handen vrij snel afbladdert. Binnen twee dagen zagen mijn nagels er in mijn belevingswereld al onverzorgd uit. Hierbij moet ik wel vermelden dat ik erg kritisch ben op scheurtjes, kraakjes en bladdertjes in mijn nagellak. Daarnaast ben ik dagelijks druk in de weer met water en zeep als nieuwbakken mama, wat de aantasting misschien kan verklaren.

Lees tip:  Pastel: voor dagelijks gebruik

Sante_nagellak_DK_3

Hot or Not?

Sante Nail Care nagellak is gemakkelijk aan te brengen, glanst en droogt mooi op. Minpuntje is dat de lak vrij snel bladdert. Als je het niet erg vindt om wat vaker je nagels bij te werken of meerdere kleuren per week gebruikt, dan hoeft dit geen probleem te zijn.
De diverse kleuren van Sante zijn online voor een betaalbare € 12,50 te verkrijgen. De basis en topcoat kun je al voor € 11,95 bestellen bij The Green Beauty Shop.

Vergeet bij het gebruik van deze duurzame nagellak niet om ook een natuurlijke nagellak remover te gebruiken. Deze is verantwoord, maar vooral ook vriendelijk voor je nagels en handen!

Meer?

Ben je benieuwd naar de vorige review van Sophia over de nagellak Kure Bazaar? Lees verder…

Author: Sophia

Communicatie | Schrijver | Keukenprinses | Fan van duurzame gadgets | Verantwoorde cosmetica | Trend watcher op het gebied van duurzaamheid| Mijn kinderen verdienen het beste!

Share This Post On

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het Google privacybeleid en servicevoorwaarden zijn van toepassing.