Nietloos nieten

Wie ergers zich er niet aan: je wilt duurzaam bezig zijn door papier te scheiden, maar dat heb je die kleine, rotnietjes die je eerst van elke stapel af moet pulken. Op zo’n moment kun je de nietenverwijderaar dan ook nergens vinden. Een gemeen, recalcitrant nietje je prikt net onder je nagel. Au!

Het hoeft geen probleem te zijn als je een ander, duurzamer alternatief gebruikt voor nietjes. Eigenlijk geen nietjes: nietloos nieten. Klinkt vaag, maar het komt erop neer dat je met de juiste, duurzame kantoorhulpjes prima duurzaam kunt ‘nieten’. Het beste is natuurlijk het bannen van papier. Maar helaas zijn we als samenleving nog niet zo ver dat álle processen volledig gedigitaliseerd zijn. En je moet toch ergens beginnen…

nietloos nieten-duurzaamheidskompas.nl-agreenstory-duurzame nieten

aGreenStory, een duurzame kantoor- en schoolartikelen webshop (tevens genomineerde voor het ASN Wereldprijs 2014) heeft ons gewezen op twee effectieve manieren om ‘stapeltjes’ papier te verbinden, zonder de tussenkomst van nietjes.

Lees ook het interview met Yagmur Masmas, oprichter aGreenStory.

Nietloze nietmachine: Magic Stapler

Zo op het eerste oog lijkt deze nietloze nietmachine ‘gewoon’ op zijn reguliere broer die ijzer werpt. Maar schijn bedriegt, want dit apparaatje is toch echt anders op veel punten. Zo is de Magic Stapler vervaardigd uit gerecyclede plastic en is biologisch afbreekbaar.

nietloos nieten-duurzaamheidskompas.nl-agreenstory-duurzame nieten
De Magic Stapler is bijzonder licht in de hand en is simpel in gebruik. Het apparaatje niet moeiteloos enkele vellen aan elkaar door een klein scheurtje te prikken dwars door alle velletjes heen en dat scheurtje om te vouwen. De vellen zitten netjes aan elkaar vast en het lijkt allemaal stevig te zijn.

Lees tip:  Review: GreenBook

nietloos nieten-duurzaamheidskompas.nl-agreenstory-duurzame nieten

nietloos nieten-duurzaamheidskompas.nl-agreenstory-duurzame nieten
Het nadeel is dat je bij de nietloze nietmachine maximaal vier vellen kunt nieten. Meer vellen en je verliest stevigheid of kan het apparaatje niet goed meer prikken. Volgens aGreenStory bestaat sowieso maar liefst 80% van de documenten op kantoor uit minder dan vier vellen. Na gebruikt is papier zo in de schredder of papierbak te deponeren.

Deltaclips

Meer wegen leiden tot Rome en zo zijn er ook meer manieren om papiervellen aan elkaar vast te maken zonder een nietje. De Deltaclip is een Nederlandse uitvinding die de reguliere paperclips vervangt door een clip die van FSC-gecertificeerd papier is gemaakt. Het productie proces kenmerkt zich door een lagere energie consumptie, geringe CO2 en NOX uitstoot.

delta clips-nietloos nieten-duurzaamheidskompas.nl-agreenstory-duurzame nieten
De clip oogt in eerste instantie wat ingewikkeld. Nader onderzoek toont aan dat het juist simpel in gebruik is. De deltaclip plaats je eerst op een hoekje van je papierstapel.

delta clips-nietloos nieten-duurzaamheidskompas.nl-agreenstory-duurzame nieten
Vervolgens vouw je het om en bevestig je het lipje. Voilà, je documenten veilig en wel bij elkaar!

delta clips-nietloos nieten-duurzaamheidskompas.nl-agreenstory-duurzame nieten
Het voordeel is dat je de deltaclip kunt hergebruiken als je voorzichtig bent. Daarnaast kun je ook meerdere vellen samenvoegen, wat ook een belangrijk voordeel is. Je documenten zijn relatief minder beschadigd (slechts een vouw op de hoek) dan bij een nietloze nietmachine nadat je de clip verwijdert.

Hot or Not?

Tja, hoe maak je een weloverwogen keuze als je voor een nietloos bestaan wilt gaan? Vind je het fijn om een handig apparaatje in de buurt te hebben als je iets moet nieten? Dan is een nietloze nietmachine wel de moeite waard. Ik denk zelf dat vooral thuisgebruikers de Magic Stapler een fijne aanwinst zullen vinden. Het is gemakkelijk en herkenbaar qua gebruikersvriendelijkheid en vormgeving.

Lees tip:  Review: GreenBook

Maar wil je vaker en meerdere vellen nieten en beschadig je daarbij het liefst geen documenten? Dan is de Deltaclip wellicht een beter idee voor jou. Het is een verzorgde manier van duurzaam nieten, waarbij je documenten nog intact blijven als je de clip verwijdert. Ik zie deze clips dan ook makkelijk in een zakelijke omgeving.

delta clips-nietloos nieten-duurzaamheidskompas.nl-agreenstory-duurzame nieten
Ben je er al over uit welke manier voor jou het beste werkt? Bij aGreenStory kun je een nietloze nietmachine aanschaffen in de kleuren groen of blauw voor € 4,95. Een Deltaclip kun je al per 10 stuks bestellen voor € 1,85. Hoe meer je er besteld, hoe goedkoper een clip uiteindelijk wordt.

Zakelijk

Zowel de Magic Stapler (vanaf 50 stuks) als de Deltaclip (vanaf 500 stuks) is te bedrukken met een bedrijfslogo; een leuke gadget met een duurzaam verhaal om je zakelijke relaties mee te verrassen. Voor meer informatie kun je vrijblijvend contact opnemen met aGreenStory.

10% Korting
Speciaal voor onze lezers geeft aGreenStory een korting van 10% op je volgende aankoop. Voer de code dzhk10 in tijdens je bestelling en profiteer van deze tijdelijke aanbieding tot en met 1 april 2015.

Wat is jouw ervaring met nietloos nieten? Deel het hieronder!

– Deze review is mogelijk gemaakt door aGreenStory – 

***
Afbeeldingen: Duurzaamheidskompas.nl

Author: Nur

Oprichter Duurzaamheidskompas.nl | Scriptschrijver | Flexitariër | Sushi rulez | Mama van 3 | Zwak voor dieren | liefhebber van dramatische liefdesverhalen

Share This Post On

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.