Oorbellen Fairbeads: handgemaakt én eerlijk

Je hebt bad hair days en je hebt good looks momenten. Ik ben van mening dat je met de juiste styling en accessoires daar wel degelijk invloed op kunt uitoefenen.

Toen ik in contact kwam met Malou, de eigenaar van Fairbeads, was ik meer dan bereid om één van de mooie items uit haar assortiment te testen. Ik koos voor lange oorbellen die ik normaal gesproken niet gauw zou indoen. Omdat ik al snel het gevoel heb dat het teveel van het goede is. Maar voor een review treed ik graag uit mijn comfortzone.

De sieraden en accessoires handel is een tricky business. Ik durf te wedden dat meer dan 90% van wat er in reguliere winkels ligt, onder niet al te frisse omstandigheden is geproduceerd en in het ergste geval zijn er kinderhandjes aan te pas gekomen. Dat kan ook niet anders als je kijkt naar de belachelijk lage prijzen!

Met een item van Fairbeads kom je niet alleen goed voor de dag, maar maak je meteen een fair fashion statement!

Toen ik het merk en de gelijknamige webshop van Fairbeads tegenkwam, zag ik tot mijn vreugde dat het ook anders kan. Voor Malou is namelijk niet alleen de exclusiviteit van een sieraad belangrijk, maar ook dat het van meerwaarde is voor de maker. Met een item van Fairbeads kom je niet alleen goed voor de dag, maar maak je meteen een fair fashion statement!

Terug naar de review van de bijzondere oorbellen van Fairbeads. Ik ben dus gevallen voor een langwerpige variant van donkerblauwe kralen met een gouden edge, handgemaakt in Kenia.

De oorbellen zijn ware eyecatchers voor zowel op de werkvloer als tijdens een feestje!

De oorbellen zijn gemakkelijk om in te doen middels de bekende oorbellenhaakje zonder sluiting. Als je de achterkant van het haakje iets tegen je oorlel aandrukt, dan blijven de oorbellen ook goed zitten. Het gewicht voelt voor mij niet anders dan oorbellen die ik normaal gesproken draag. Ze zijn in ieder geval veel lichter dan enkele van mijn zilveren oorbellen.

Moment van de waarheid

De dag dat ik ze in had, begon met een compliment tijdens een overleg op werk. Collega zei meteen “Wat een mooie, lange oorbellen!” Dezelfde avond had ik een personeelsfeest. Ook daar heb ik van verschillende collega’s positieve opmerkingen gehad. Kortom, de oorbellen zijn een succes en ware eyecatchers voor zowel op de werkvloer als tijdens een feestje!

Waar kun je deze eerlijke sieraden kopen?

Wil jij een uniek en eerlijk sieraad als deze oorbellen, volledig handgemaakt door Afrikaanse vrouwen? En die mede door jouw aankoop kunnen werken aan een betere toekomst voor zichzelf en hun gezinnen? Er is voor ieder wat wils in de webshop van Fairbeads. Je kunt al kralen oorbellen kopen vanaf € 7,95! De variant die ik heb getest kost € 15,-

Fairbeads heeft naast oorbellen, armbanden, kettingen ook handgemaakte tassen. Echt een lust voor het oog!

DK DEAL MET 10% KORTING!

Extra leuk is dat we met Fairbeads een samenwerking zijn aangegaan, speciaal voor de fans van Duurzaamheidskompas.nl: een DK Deal met korting!

Je krijgt als bezoeker van Duurzaamheidskompas nu tijdelijk 10% korting op alle accessoires en tassen bij Fairbeads. Niet alleen leuk voor jezelf, maar ook handig voor de feestdagen die eraan zitten te komen!

Vraag je kortingscode aan

Over Fairbeads

FairBeads vindt het belangrijk om te laten zien dat fair trade ook fashionable en hip kan zijn. Fairbeads werkt samen met vrouwen in Oeganda, Ghana, Kenia en Gambia en is inmiddels uitgegroeid tot een bedrijf dat de mogelijkheid biedt voor vrouwen in ontwikkelingslanden om een inkomen te hebben. Eigenaar Malou komt graag in contact met nieuwe verkooppunten (winkels en webshops), binnen en buiten Nederland.

Vraag je kortingscode aan

-Deze review is mogelijk gemaakt door Fair-beads.nl

Afbeeldingen: Duurzaamheidskompas.nl, Fair-beads.nl

Author: Nur

Oprichter Duurzaamheidskompas.nl | Scriptschrijver | Flexitariër | Sushi rulez | Mama van 3 | Zwak voor dieren | liefhebber van dramatische liefdesverhalen

Share This Post On

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het Google privacybeleid en servicevoorwaarden zijn van toepassing.