Pastel: voor dagelijks gebruik

Met de feestdagen in aantocht zijn nagellakken zowel als kado of als persoonlijke verwennerij ideaal. De Pastel nagellak serie kenmerkt zich door het brede kleurenpalet, waarin voor elke gelegenheid wel iets te vinden is. Bovendien zijn de Pastel nagellaken vrij van de vier meest giftige stoffen die nog regelmatig voorkomen in reguliere nagellakken, namelijk: Tolueen, DBP (Dibutylftalaat), Formaldehyde en Kamfer.

pastel nagellak duurzaamheidskompas gifvrije nagellak

Pastel is in Nederland een relatief onbekend merk van cosmetica artikelen die in Turkije en Duitsland geproduceerd worden. In ons geval maakt onbekend, niet onbemind. Dus vol enthousiasme begin ik aan het testen van deze nagellak. Ik test twee kleuren: donkerrood en parelmoer.

Mijn ervaring

Pastel-Parelmoer

Als je de dop los schroeft, ruikt de nagellak minder sterk dan de reguliere nagellakken waar de genoemde, giftige stoffen (nog) in voorkomen. De structuur van de lak is wel wat ik doorgaans gewend ben. Ik begin met de lichte kleur. Deze lakt goed, maar is transparant van aard. De lak droogt goed en ik krijg een mooie, subtiele parelmoer gloed. Omdat ik natuurlijk ook wil weten wat er gebeurt bij een tweede laag, probeert ik dat uit. De gloed wordt intenser, maar de nagellak blijft doorschijnend. Een uitstekende keuze voor verzorgde nagels voor dagelijks gebruik.

gifvrije nagellak pastel duurzaamheidskompas review

Resultaat: Deze subtiele Pastel-nagellak blijft goed zitten, ondanks dat ik vaak mijn handen was. Omdat de kleur transparant is, valt het ook minder op als er een barstje in zit.

Pastel-Donkerrood

Bij de donkerrode nagellak ben ik wat terughoudender. Rood blijft een moeilijke kleur om te smeren én te behouden. Bij een laag, dekt de nagellak wel, maar heeft een wat roze-rode kleur. Mooi, maar niet de kleur waar ik voor wil gaan. Met een tweede laag wordt de lak vol rood. De Vamp in mij ontwaakt meteen 🙂 Om deze kleur echt tot zijn recht te laten komen, doe ik er nog een derde laag over heen. Het resultaat is verbluffend: mooie, sexy nagels voor een avondje uit of gewoon voor als je een keer uit de band wilt springen.

Lees tip:  Kure Bazaar: weldaad voor je nagels

gifvrije rode nagellak pastel duurzaamheidskompas review

Resultaat: Bij deze rode Pastel nagellak, valt een deukje sneller op, helaas. Daarnaast droogt het iets langzamer op, doordat ik meerdere lagen te snel achter elkaar heb gelakt. Als je daar de tijd voor neemt, denk ik dat het beter zal drogen. Qua bladderen zit je ook bij deze kleur best goed. Ik heb de lak zo’n drie dagen goed kunnen dragen. Daarna begon het zodanig te bladderen, dat het écht niet meer kon en ik het eraf moest halen.

Hot or not?

Pastel nagellakken hebben een verrassende goede prijs-kwaliteit verhouding. Dit is het type nagellak, waarvan je graag het hele kleurenpalet zou willen hebben om bij elke outfit en elke mood een mooi bijpassend lakje op te doen. Helaas is Pastel (nog) niet overal verkrijgbaar in Nederland.

review gifvrije nagellak pastel duurzaamheidskompas review

Ook proberen?

Klik hier.

***
Afbeeldingen: Duurzaamheidskompas.nl

Author: Nur

Oprichter Duurzaamheidskompas.nl | Scriptschrijver | Flexitariër | Sushi rulez | Mama van 3 | Zwak voor dieren | liefhebber van dramatische liefdesverhalen

Share This Post On

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.