Een koekje Van Eigen Deeg

Biologische koekjes reviewen? Laat dat maar aan mij over. Ik ben een liefhebber van koekjes. Uit voorzorg haal ik ze niet te vaak in huis en heb ik echt trek? Dan maak ik een makkelijk koekje met ingrediënten uit de kast. Maar toen vertelde Nur mij over de koekjes van Marijntje…

Wie is Marijntje?

Marijntje is de oprichter van: Van Eigen Deeg. Met veel liefde en passie bakt ze op ambachtelijke wijze samen met haar team duurzame koekjes. Als bakkersdochter is ze opgegroeid tussen deeg en heerlijke geuren. Haar silhouet prijkt op de verpakking dit geeft het product een persoonlijke stempel. Hierdoor weet je van wiens deeg de koekjes zijn gemaakt.

De verpakking geeft een nostalgisch gevoel met een moderne touch. Wat opvalt is een prachtig logo van een kiemplant. De verpakking blijkt volledig composteerbaar te zijn. Dit betekent dat het bij het GFT afval mag en dat het binnen 90 maanden verteerd is tussen de aardappelschillen en koffieprut.

De stikkers die per verpakking van kleur verschillen zijn ook volledig composteerbaar is. Wat opvalt is dat de koekjes vanaf de boven heel goed afgesloten zijn. Aan de onderkant kunnen ze nog wel een extra stikker gebruiken, die de gevouwen eindjes bij elkaar moet houden. De ingrediënten en hun duurzame visie staan duidelijk vermeld op de verpakking. Zo gebruiken ze voornamelijk biologische en duurzame producten.

En dat proef je?

De koekjes stonden al een aantal dagen in een donkere en droge kast (bewaaradvies). Ik had nog geen tijd gehad om voor deze modellen een fotomoment in te plannen. Op een grauwe middag tijdens mijn dagelijkse kopje koffie vond ik het perfecte moment om foto’s te maken. Tijdens het fotograferen door dronk ik mijn inmiddels koud geworden kopje koffie en beloonde ik mezelf met een willekeurig koekje. Dit bleek een overheerlijk kokos met cranberry koekje te zijn.

Overheerlijk zeg je?

Ja! precies zoals ik mijn koekjes graag eet. Eerst rook ik aan het koekje: “Yes, roomboter!” Daar gaat het met andere koekjes vaak mis. Wat betreft boter ben ik erg kieskeurig. Bij chocolade karamel, koekjes en baklava vind ik het belangrijk dat er kwalitatief goede boter wordt gebruikt. Anders gaat het er bij mij niet in.

En nu: proeven maar!

Het eerste was ik proefde was KOKOS!!! Het koekje is krokant door de kokos, maar ook lekker chewy. De cranberry’s zijn heel gelaten en ongesuikerd waardoor er een subtiel zuurtje door de koekjes zit. De andere varianten moest ik natuurlijk ook proberen.

Voor ieder wat wils

Vijg en havermout is voor de echte zoetekauwen. De koekjes zijn erg krokant. Ze zijn door de vijgenzaadjes lekker knapperig. Stukjes vijg ben ik niet tegengekomen. De basis van deze koekjes is rietsuiker met havermout. Naast de grof gemalen rietsuiker, geven ook de havervlokken het koekje een lekkere bite. Een lekker koekje als je van zoet en knapperig houdt. Net als de honing en amandel variant. Naast de zoete honing zit er ook een frisse smaak in. Op de verpakking lees ik dat dit de smaken van citroen en gember zijn.

Ook andere graansoorten

In amandel honing is het basisproduct speltbloem. Zoals de naam al doet vermoeden geldt dit ook voor het spelt choco koekje. Zoals ik eerder schreef ben ik wat chocolade betreft een beetje voorzichtig. Dit koekje was daarom ook mijn laatste keuze. Het eerste hapje: mmm, tweede hapje: nog steeds lekker, derde hapje: Wooow deze spelt chocolade koekjes zijn echt GOED. Ze doen niet onder voor de welbekende robuuste American cookies. De chocolade druppels zijn vol van smaak en goed vertegenwoordigd in iedere hap.

Wat ik mooi vind is dat er verschillende graanproducten worden gebruikt. Zelf hou ik niet erg van zoet. Dit viel wat betreft het spelt choco koekje erg mee. Een ander voordeel vind ik dat één koekje voldoening geeft. Het vult en ik heb geen behoefte aan meer. Wat ik vaak bij andere koekjes wel heb. Natuurlijk dragen de duurzame visie en volledig verteerbare verpakking bij aan positieve gevoelens bij dit product.

En de winnaar is…

Bij een keuze uit vier verschillende koekjes ben ik geneigd een favoriet aan te wijzen. En de winnaar is: het cranberry kokos koekje!

Wil je ook graag koekjes Van Eigen Deeg proberen? Ze zijn helaas online niet verkrijgbaar op de website van Van Eigen Deeg, maar wél bij de Landwinkel bij jouw in de buurt.
Wil je als bedrijf de koekjes van Van Eigen Deeg verkopen? In dat geval kun je contact opnemen met Marijntje via de website.

***
Afbeeldingen: Güler Otur / Duurzaamheidskompas.nl

Author: Güler

Carpe diem huismoeder | Definitely Do-it-Yourself'er | Kunst & Cultuur | Bespaarkoningin | Budgetcontrole-freak | Hergebruik is het nieuwe kopen

Share This Post On

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.