Review: GreenBook

Klik hier voor de meest actuele review van GreenBook

Ik vind schrijven tijdens besprekingen fijn. Ik schrijf altijd als ik een telefoongesprek voer en maak aantekeningen als ik aan het denken ben. Ik ben ooit met schriftjes begonnen omdat ik losse notities altijd kwijtraakte.

Een traditionele ringschrift ziet er vaak studentikoos en niet zo netjes uit. Daarom kies ik zelf voor goede, representatieve schriften met een stevige kaft. Zo verbruik ik 3-4 schriften per jaar. Als enthousiast gebruiker van notitieboekjes mocht ik de GreenBook uitproberen de afgelopen weken.

De GreenBook is een duurzame manier om aantekeningen in een schriftje met uitwisbare pagina’s te maken. Je eigen handzame whiteboard eigenlijk 🙂 Ik heb het A5-formaat gekozen om uit te proberen. Dat vind ik een prettig formaat wat groot genoeg en toch makkelijk te dragen.

De uitwisbare pagina’s zijn uit het schriftje te halen. Dat kan handig zijn als je ze wil kopiëren of scannen bijvoorbeeld, maar van die optie heb ik geen gebruik gemaakt. Ik heb wel pagina’s gescand met mijn mobiele telefoon en opgeslagen op mijn pc. Zo kan ik aantekeningen toch bewaren, ook al wis ik ze.

Ik vind het schriftje wel handig omdat de pagina’s geheel om te klappen zijn. Bij een regulier schriftje kan dat niet, en heb je meer ruimte nodig tijdens het schrijven. De GreenBook zelf is niet uitzonderlijk mooi te noemen, maar het valt wel op. Je kunt door het gebruik van het schriftje onderscheidend zijn en een statement voor duurzaamheid maken.

In het pakketje dat we van aGreenStory hebben ontvangen, zaten speciale pennen (een dunne whiteboard marker), een schriftje met pagina’s waarvan de tekst te wissen is, een uitwisdoekje en een penlus die je via een handige sticker aan kunt brengen in je GreenBook. Het afhalen van het bovenlaagje van de sticker ging wat lastig, maar dat kan mijn eigen onhandigheid of toeval zijn. Het is wel fijn dat er een lus is, dat is ook bij mijn schriften iets wat ik zeer waardeer, want anders is het iedere keer zoeken naar een pen. Als je graag werkt met verschillende kleuren dan zijn er natuurlijk ook andere pennen te bestellen in de webshop van aGreenStory.

Lees tip:  Review: GreenBook Kids

De pen in de penlus krijgen is in het begin een beetje lastig. Maar na een paar keer wen je er wel aan en gaat het al een stuk sneller. Ik was erg nieuwsgierig naar het gebruik van de pen. Ik vind zelf schrijven erg prettig en hou ook van een mooie pen. De pen ziet er niet zo elegant uit, maar het schrijven lukte goed. Daarnaast heeft deze marker ook een “gum” (stukje vilt op de top) waarmee je direct teksten kunt wissen. Je kunt natuurlijk ook het uitwisdoekje gebruiken voor het grote schoonmaakwerk.

Voor een papieren schriftje betaal ik gemiddeld € 8- € 12. Dit schriftje (A5) kost afhankelijk van het gekozen setje minimaal € 15,50. Een losse marker kost minimaal € 2,35. Er is ook een hervulpotje beschikbaar, maar het is niet duidelijk hoe vaak je een marker dan kunt hervullen of wanneer dat pas nodig is. Al met al schrijf ik nu een maand en de pen doet het nog steeds. Ik verwacht per jaar 3 á 4 pennen te gebruiken. Meer info en prijzen kun je hier vinden.

Er zijn drie GreenBook setjes beschikbaar: Classic, Refill en Creative. De prijzen variëren tussen 15,50 – 22,95 EUR.
De GreenBook kent A4, A5, A6 en een pocket size formaat.

Er zijn al mensen geweest die de GreenBook opgevallen is. Een zakelijke relatie werd er helemaal enthousiast van en ik heb dan ook besloten om een GreenBook cadeau te doen.

Nu een toffe DK Deal waarbij je 25% korting krijgt op GreenBook! Claim je korting!

Lees tip:  GreenBook 2.0: vertrouwd én verbeterd

-Deze review is mogelijk gemaakt door aGreenStory-

Author: Deniz

Projectleider | Maatschappelijk betrokken | Bosschenaar in hart en nieren | Serial criticaster ;-) | Voorliefde voor innovatie

Share This Post On

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.