Review: uitwisbaar MOYU Notebook premium

Het is geen geheim dat ik fan ben van hergebruik en slimme gadgets die je ondersteunen in een duurzame leefstijl. Het lukt ons thuis nog niet om volledig papiervrij te zijn. Maar alle kleine beetjes helpen. Zo ook het vaker gebruiken van uitwisbare notitieboeken als MOYU Notebook.

Het uitwisbare whiteboard-papier van duurzame merken als Greenbook of Asoki was me al bekend. Je kunt op Duurzaamheidskompas meerdere reviews hierover teruglezen. Steenpapier en het merk MOYU zijn me echter nog nieuw. Ik had weleens gehoord van deze duurzame papiersoort, maar kon me er weinig bij voorstellen. Als ik namelijk aan steen denk, denk ik aan sterk, zwaar, stevig. Maar een zwaar notitieboekje dat je mee moet zeulen in je tas, klinkt dan weer onhandig. Genoeg reden om het MOYU Notebook premium te testen!

geeft een impressie van de buitenkant van MOYU Notebook gemaakt van steenpapier

Reduceren van papierafval en minder verspilling

Als individuele Nederlanders produceren we ieder jaar 80 kilo aan papierafval, waarvan 60% kranten, tijdschriften, wc-papier, en kopieer- en printpapier. Dat is nogal een percentage! Dan weet je meteen dat er een wereld te winnen valt als je kiest voor een uitwisbaar notitieboek gemaakt van bijvoorbeeld steenpapier. Niet alleen handig voor werken en leren. Maar ook voor het noteren van de wekelijkse boodschappen of voor het maken van een to-do-lijst voor taken in het huis. Eenmaal klaar is het eenvoudig wissen en opnieuw starten met schrijven.

Voordelen van steenpapier

Met het gebruik van MOYU Notebook verklein je je ecologische voetafdruk, want steenpapier wordt gemaakt van gemalen steen en is daarmee boom-vrij. De productie van een steenpapieren boekje vergeleken met een boekje van regulier papier betekent:

Lees tip:  Dag 2020; welkom 2021! Highlights op een rij...

☁️ 67% minder CO2 uitstoot
💧 Geen water nodig
🌳 Geen bomen gekapt
⚡ 85% minder energie verbruikt
💰 Besparing dankzij het uitwisbare effect

Lijkt het je interessant om te weten hoe steenpapier precies wordt geproduceerd? Hier lees je er meer over.

Eerste indruk: MOYU Notebook

De gebonden premium variant van MOYU in felle, okergele kleur is een lust voor het oog. Als ik het notitieboek opensla, dan zie ik op de binnenkant van de kaft een plek waar je je naam kunt noteren. Daarnaast lees je op de volgende pagina de eigenschappen van MOYU. Dit gedeelte van MOYU lijkt van ‘gewoon papier’ te zijn.

geeft een impressie van de binnenkant van MOYU Notebook gemaakt van steenpapier

Het uitwisbare notitieboek telt totaal 40 pagina’s van steenpapier. Deze bladzijden voelen zijdezacht aan en ze zijn zwaarder in gewicht. De MOYU Notebook premium is opgebouwd uit:

  • 2 To-do-lijsten
  • Een weekagenda
  • 3 Dotted pagina’s (voor o.a. bullet journals)
  • 2 Blanco pagina’s
  • Ongeveer 30 gelinieerde pagina’s

Het boekje komt met een elastische lus (pen pal) voor de bijgeleverde balpen met zwarte inkt. Ook krijg je er een grijs MOYU-doekje bij voor het schoonvegen van de geschreven pagina’s. Het doet me denken aan een brilpoetsdoekje.

MOYU Notebook ligt stevig in de hand en is een volwaardig(e) notitieboek/agenda/to-do-lijst in één. De afwerking is luxe te noemen en van hoge kwaliteit.   

Het schrijven op steenpapier van MOYU

Als scenariste en blogger, draait veel van mijn dagelijks leven om schrijven. Dit opvallende notitieboekje in A5-formaat doet mijn ‘schrijvershart’ dan ook sneller kloppen! De veelzijdigheid van en de schrijfervaring met MOYU bevalt me goed.

Lees tip:  Dag 2020; welkom 2021! Highlights op een rij...
geeft een impressie van de binnenkant van MOYU Notebook gemaakt van steenpapier

De bijgeleverde Pilot FrixionBall-pen ligt goed in de hand en geeft het gevoel te schrijven met een fijnschrijver. De droogtijd van de inkt is volgens de website van MOYU 8 seconden. In de praktijk raad ik je minimaal 10 seconden aan.
Voor het schoonmaken is het eigenlijk niet relevant hoe oud de tekst is. Met het vochtig gemaakte poetsdoekje, haal je met groot gemak de tekst weg. Verrassend is dat de pagina er dan als nieuw uit komt te zien, zonder uitgesmeerde vlekken of krassen. Dat het tegen vocht kan, is dan ook meteen één van de grote voordelen van steenpapier.

Al met al is mijn ervaring met MOYU positief. Ik zie mezelf (na de lockdown) zeker met MOYU op pad gaan, naar bijvoorbeeld een zakelijk gesprek. Voor het dagelijks gebruik als kladblok voor boodschappen, vind ik het weer te groot en zwaar. Maar daar heb je wel weer de kleinere A6 formaten van MOYU voor. Een nadeel dat ik kan bedenken is dat de gebonden MOYU niet altijd even handig zou kunnen uitpakken voor linkshandige gebruikers. Dan zou ik eerder gaan voor een MOYU met ringband waarbij je de bladzijden helemaal open kunt slaan.

Hot of not?

MOYU Notebook premium is een luxe notitieboek dat gaat opvallen op je werk en bij je zakelijke meetings. Dus ben je op zoek naar een uitwisbaar notitieboekje wat kwaliteit uitstraalt, makkelijk in te schrijven is of eenvoudig schoon te maken is? Dan is MOYU Notebook premium een goede keuze. Het notebook is online te krijgen voor 34,95 in zes kleuren/patronen.

Lees tip:  Dag 2020; welkom 2021! Highlights op een rij...

Een leuk weetje: Op dit moment (januari 2021) is er een limited edition van het Wereld Natuur Fonds (WWF) verkrijgbaar. Van ieder verkocht exemplaar plant MOYU een boom en doneert 5 euro aan het WWF.

En om het nog leuker te maken: als bezoeker van Duurzaamheidskompas krijg je een speciale korting van 10% met de kortingscode: KOMPAS10
Via deze link wordt de korting al automatisch voor je meegenomen in het winkelmandje! Veel shopplezier!

Gebruik jij al een uitwisbaar notitieboek of zou je het overwegen? Deel je mening in een reactie hieronder.

-Deze review is mogelijk gemaakt door MOYU-

Author: Nur

Oprichter Duurzaamheidskompas.nl | Scriptschrijver | Flexitariër | Sushi rulez | Mama van 3 | Zwak voor dieren | liefhebber van dramatische liefdesverhalen

Share This Post On

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.