Royal Green Coconut Cooking Cream

royal-green-kokosolie-duurzaamheidskompas
Koken met kokosolie of coconut cream: een volledig nieuw fenomeen voor mij! In alle eerlijkheid kon ik me er ook niet echt een voorstelling van maken hoe dat dan geur- en smaak-technisch uitpakt.

Even googelen…

Mijn zoektocht start zoals gewoonlijk op internet. Wil toch wel het fijne van kokosolie weten voordat ik ermee aan de slag ga. Op de site van Royal Green lees ik dat zij 100% geurloze kokosolie en 100% koudgeperste extra virgin kokosolie van gecertificeerd biologische teelt produceren. Koudgeperst, biologisch, gecertificeerd… Klinkt tot zover goed allemaal 🙂

kokosolie-royal-green-duurzaamheidskompas

Een paar klikken, artikels en fora verder kan ik concluderen dat kokosolie gezien kan worden als gezonde vet. Het bestaat uit 90% gezonde, verzadigde vetten. De hoge percentage van laurinezuur (wat ook van nature voorkomt in moedermelk), verhoogt je weerstand tegen bacteriën, schimmels en parasieten. Je bent daardoor dus minder bevattelijk voor ziektes. En een bijkomend voordeel: kokosolie bevat minder calorieën dan andere vetten. Laat een wereld voor je opengaan: lees en leer meer over kokosolie.

Genoeg redenen om met Royal Green kokosolie te koken, dus.

Testcase: eitje bakken met geurloze coconut cream

Laten we simpel beginnen: een eitje bakken 🙂 Het ‘uitlepelen’ van de coconut cream gaat makkelijk en inderdaad zoals ze aangeven is het geurloos. Ook als het eenmaal verhit is. De cream wordt snel vloeibaar en transparant. Wat fijn is dat, eenmaal verhit, de kokosolie niet spettert. Eitje erin… Wachten tot het klaar is… en nu proeven maar!

Ei met fetta

Een heerlijk eitje.. zonder aparte geuren of kleuren.. Helemaal zoals ik het lekker vind.
Eenmaal gewend aan het idee van ‘koken met kokosolie’ ben ik verder gaan experimenteren en gebruik inmiddels deze coconut cream bij wokken en braden.

royal-green-kokosilie-wokken-duurzaamheidskompas

Royal Green extra virgin coconut cream

Naast de geurloze coconut cream voor bakken, braden en frituren, kun je ook kiezen voor extra virgin coconut cream waar de exotische geur van kokosnoten je tegemoet komt. De ervaring is dat de extra virgin kokos cream perfect past bij Asiatische gerechten of wok gerechten met een Asiatisch tintje. De persoonlijke favoriet van mijn collega-blogger Nur is een salade met in extra virgin coconut cream gebakken sugar snaps of champignons overgoten met sesam en ketjap medja saus.

2-vega-salade-kokosolie-royal-green-duurzaamheidskompas

Op de website van Royal Green kun je de verkooppunten vinden van de beide coconut creams. De Royal Green producten zijn onder meer verkrijgbaar bij de Vitaminstore.nl, De Tuinen en EkoPlaza.

Wil jij jouw ervaring delen met het koken met kokosolie? Reageer hieronder!
***
Deze review is mogelijk gemaakt door Royal Green

Author: Kerime

Enfez i.o. |Food lover & Food blogger | Traditie met hedendaags tintje | Ambitieus | Nieuwsgierig naar 1001 dingen | Ras optimist

Share This Post On

1 Comment

  1. Hoi Kerime,

    Dank voor het delen van je ervaring. Nadat ik heb gelezen over goede en slechte vetten, het belang van Omega 3 etc., ben ik ook gedeeltelijk overgestapt op koken/bakken met kokosvet/-olie. Ik bak mijn pannenkoeken bijvoorbeeld altijd met kokosolie. Roomboter is lekker, maar brand gemakkelijk en snel, waardoor je verkoolde deeltjes krijgt; niet zo gezond voor de kinderen.
    Nu let ik altijd op of er ergens een aanbieding is, met name bij biologische kokosolie merken en sla een voorraadje in. Dan kan ik altijd vooruit.

    Groeten,
    Nur

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het Google privacybeleid en servicevoorwaarden zijn van toepassing.