Uzouri: 22-free vegan nagellak

De zon schijnt vaker en de sandalen en slippers zijn al uit de schoenenkast. Bij dat beeld horen ook mooie, verzorgde voetjes met felle kleuren nagellak!

Er zijn duizend-en-een merken die een claim doen op termen als vegan, cruelty-free, gifvrij, etc. Soms zit er een kern van waarheid in en soms blijken het bij nader inzien loze woorden te zijn, handig verpakt in een marketingcampagne.

Welke nagellakmerken zijn dan wel betrouwbaar en met een gerust hart te gebruiken? Merken die bijvoorbeeld ook veilig zijn voor tieners of kinderen? Op Duurzaamheidskompas hebben we al eerder duurzame nagellakmerken onder de loep genomen om de keuze voor jou makkelijker te maken. Toen ik de Uzouri 22-free vegan nagellak mocht testen, werd ik blij verrast door dit Nederlandse merk.

22-free

De opvallendste eigenschap van Uzouri is dat de nagellakken van dit merk vrij zijn van 22 schadelijke stoffen waarvan de meeste in reguliere nagellakken aanwezig zijn. Er zijn merken die 8-free, 11-free of 15-free zijn. Maar Uzouri is momenteel het enige nagellakmerk dat vrijgesteld is van 22 (!) soorten ‘zooi’ die je niet op of in je lijf wilt hebben.

Kort samengevat:

 • Een x-free nagellak is vrijwel altijd vegan
 • Bevat geen dierlijke ingrediënten en is niet op dieren getest
 • Bevat minder schadelijke stoffen en eigenschappen (corresponderend met het cijfer voor ‘-FREE’)

Uniek in Nederland

Uzouri is het eerste merk in Nederland dat 22-free vegan nagellak verkoopt. Steeds meer reguliere merken stappen over op vegan nagellak en bevatten steeds minder schadelijke stoffen en eigenschappen.

Maar om welke stoffen gaat het eigenlijk? Naast bekende stoffen als Formaldehyde, Triphenylfosfaat en parabenen die geassocieerd worden met een verhoogd risico op kanker, hormoondisbalans en onvruchtbaarheid zijn er tal van andere chemische substanties die we mogelijk minder goed kennen.

Op deze lijst vindt je alle 22 stoffen die niet in Uzouri nagellakken te vinden zijn en de effecten ervan op het menselijke lichaam. De volgende keer dat je naar een nagellak in een schap grijpt kun je deze lijst bij de hand houden voor veilige(re) keuzes naast Uzouri.

Lees tip:  Kure Bazaar: weldaad voor je nagels

Uitstraling

Uzouri is een luxe nagellakmerk waar veel aandacht in is gestopt. Naast de inhoud is er ook nagedacht over een duurzame verpakking. Zo zijn de nagellakflesjes van 60% gerecycled glas en de doppen vervaardigd uit lignine. Het schroefdopje kan dus in de groene bak. Hiermee help je de uitstoot van broeikasgassen te verminderen. Ook over de rest is nagedacht. De kwastjes zijn gemaakt van vegan synthetisch geproduceerde borstelharen en de staven van biobased polyamide. De Uzouri nagellakken worden dichtbij geproduceerd, namelijk in Duitsland.

Uzouri Cosmetics staat voor vegan, duurzaam en kwaliteit.

Uzouri 22-free vegan nagellak merk heeft 21 kleuren in huis voor allerlei seizoenen en gelegenheden en een top/base coat en vegan nagellak remover.

Het gebruik

Voor deze review heb ik gebruik gemaakt van de top/base coat in combinatie met een lak. Omdat ik niet kon kiezen, ging ik voor de kleuren wit en nature green.

De top/base coat van Uzouri heeft een relatief brede kwast en smeert makkelijk uit op de nagel. Deze droogt vrij vlot en geeft een subtiele glans aan de nagels.

Ook de Uzouri-nagellak heeft een kwast in dezelfde breedte. De lak smeert iets dikker uit en droogt bij de eerste laag snel op. De kunst is om vooral bij de tweede laag niet te zuinig te zijn met de lak en niet te lang te wachten met uitsmeren. Bij de kleur wit krijg je na twee lagen een egale kleur met een subtiele gloss. Voor de groene lak heb je daar, afhankelijk van hoe egaal je eigen nagels zijn, drie lagen voor nodig.

Lees tip:  Sante: trendy en betaalbaar
duim met witte vegan nagellak

Nadat de lagen nagellak droog zijn, heb ik de lak geseald met de top/base coat. Dit maakte het verschil moet ik zeggen. Door de top/base coat kwam de kleur echt goed tot zijn recht en veranderde de subtiele glans in ronduit glossy nagels die de uitstraling van gellak hebben. Mijn belangrijkste tip is: neem de tijd en maak er een ritueel van. Kijk terwijl je nagels drogen bijvoorbeeld naar Netflix. Op deze manier weet je zeker dat alle lagen de tijd hebben gehad om goed te drogen en stevig te worden.

Ondanks dat ik mijn handen vaak was, bleef de lak goed zitten. Na enkele dagen heb ik de aceton-vrije vegan nagellakremover van Uzouri gebruikt om de lak eraf te halen. Dat was een bijzondere ervaring, omdat de remover niet alleen de lak verwijderd, maar ook je nagels verzorgt met olie. Deze nagellakremover-nagelverzorger combinatie heb ik eerder nog niet gezien. Mijn nagels en nagelriemen voelden zacht en verzorgd aan in plaats van droog en prikkend zoals bij een reguliere remover. Ook de geur vond ik aangenaam.

Oordeel

Om je een beter beeld te geven van mijn ervaring met Uzouri zet ik mijn bevindingen en tips onder elkaar.

Pluspunten

 • 22-free = zooi-vrije beauty ervaring
 • Geen penetrante geur
 • Brede kwast
 • Relatief snel droog
 • Grote inhoud fles
 • Duurzame verpakking
 • Verkrijgbaar in 21 kleuren (o.a. bridal collection en business collection)
 • Vegan nagellak remover is ook meteen verzorgend voor je nagels
 • Vegan, cruelty-free
 • Nederlands merk, made in Europe


Tips op basis van eigen ervaring

De algehele ervaring met Uzouri is positief. Ik heb een heel lichte en een wat donkere kleur uitgeprobeerd. Bij beiden is het nodig om een tweede, soms derde laag aan te brengen. Dit vraagt om geduld. Ook vraag het lakken om enige precisie en het royaal aanbrengen van de lak. Bij het verwijderen van de lakken, merkte ik dat je iets meer remover nodig hebt bij de donkere kleuren. De prijs-kwaliteit van Uzouri 22-free vegan nagellak is goed, en het merk positioneert zich met € 16,95 per potje in het duurdere segment. Als je bedenkt dat je daar een nagellak voor krijgt minus 22 schadelijke stoffen plus een gerust hart, lijkt het een prima compromis te zijn.

‘Mama het voelt aan als gellak. Ik vind het heel fijn!’

Ceylin (14) over het nieuwe vegan en cruelty-free nagellakmerk Uzouri.

Conclusie Uzouri 22-free vegan nagellak

Ik heb een dochter van 14 jaar oud en nog jongere nichtjes die nagels lakken geweldig vinden. Ik was altijd terughoudend hierin. Dankzij Uzouri heb ik er geen moeite mee dat mijn dochter haar nagels af en toe lakt met een veilig alternatief. Zij was er dan ook erg enthousiast onder toen ze de nagellak mocht uitproberen😊

Lees tip:  Acquarella : duurzame nagellak op waterbasis

Kortom, ben je iemand die houdt van rustige beauty rituelen, me-time en een veilige en duurzame beauty ervaring? Dan past het merk Uzouri goed bij je. Ik heb mijn sandalen al tevoorschijn gehaald. Dat wordt lakken geblazen! 😉

Wil je Uzouri ook uitproberen?
Speciaal voor de bezoekers van Duurzaamheidskompas geeft Uzouri tijdelijk 25% korting op je aankoop in de webshop. Vul de kortingscode UZOURI in bij het uitchecken, en je korting wordt automatisch verrekend. Deze actie is geldig tot en met zondag 10 juli 2022.

Welke Uzouri-kleuren passen bij jou? En wat vind je van duurzame en vegan nagellakmerken? Deel je mening hieronder in de comments.

Deze review en kortingsactie is een samenwerking met Uzouri Cosmetics
De producten in de review zijn kosteloos verstrekt.

Author: Nur

Oprichter Duurzaamheidskompas.nl | Scriptschrijver | Flexitariër | Sushi rulez | Mama van 3 | Zwak voor dieren | liefhebber van dramatische liefdesverhalen

Share This Post On

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het Google privacybeleid en servicevoorwaarden zijn van toepassing.