Zweten voor een beter milieu

Al een tijdje wil ik meer gaan sporten. Ik heb net zoals half Nederland een abonnement bij een fitnessclub waar ik nauwelijks gebruik van maak. Een vriend van me werkt met een personal trainer en is daar erg enthousiast over. Tijdens zijn trainingen wordt hij hard aan het werk gezet en gecombineerd met de juiste, gezonde voeding leidt dat tot mooie resultaten. Hij is in een aantal maanden 15 kilo afgevallen.

Toen hij me min of meer uitdaagde om ook een keer mee te doen, kon ik de verleiding niet weerstaan. En juist op dat moment kreeg ik de vraag om het sportshirt van Iron Roots te reviewen. De ideale situatie dus om dit T-shirt te testen.

De eerste indruk

Het T-shirt van Iron Roots is gemaakt van hennep en eucalyptus, een duurzaam alternatief voor de plastic sportshirts die je vaak ziet. Mijn shirt, het Iron Roots Eucalyptus Performance, is een zwart shirt met een moderne uitstraling. Het materiaal is zacht, stevig, elastisch maar voelt toch natuurlijk en luchtig aan. Het zit ook erg comfortabel moet ik zeggen.

De uitvoerige test

Toen ik arriveerde in de sportschool waar ik met mijn vriend en de trainer zou gaan trainen, maakte ik in ieder geval meteen indruk. Met bijpassende cap, sportieve shorts en een stoere hoodie zag ik er dan ook zeer sportief en indrukwekkend uit. Psychologische oorlogsvoering heet dat 🙂
Na een drie kwartier sporten was daar niet zo heel veel meer van over moet ik eerlijk bekennen. Maar ik heb het T-shirt wel intensief kunnen testen.

Lees tip:  Plasticvrije sportkleding van Iron Roots haalt 80% binnen

Ik kon er makkelijk in bewegen, en in vergelijking met reguliere katoenen shirts neemt het materiaal veel minder zweet op leek het, waardoor het T-shirt niet zo zwaar aanvoelt tijdens het sporten. Na het shirt gewassen te hebben ziet het er nog steeds perfect zwart uit. Geen pilling of ‘hangen’ van de stof.

Conclusie review Iron Roots sportshirt

Alhoewel mijn prestaties niet tegenvielen (is mij verteld), is duidelijk geworden dat ik inderdaad nog aan mijn conditie moet werken. Goede en mooie sportspullen die ook nog eens goed zijn voor natuur en milieu werken daarin voor mij motiverend.

Op de website van Iron Roots zijn naast T-shirts voor dames en heren ook verschillende accessoires te vinden. Het geheel wordt gekenmerkt door een strakke, degelijke uitstraling met niet te veel poespas. De producten zijn niet goedkoop, maar je krijgt er wel kwaliteit en een duurzaam product voor terug. Zo kun je letterlijk zweten voor een beter milieu. En zo kan het zijn dat ik – ondanks mijn beperkte prestaties in de sportschool – mij toch een beetje een winnaar kan voelen.

Over Iron Roots

Drie vrienden Erik, Ashkan en Stefan liepen tegen microplastics in sportkleding aan en besloten met een eigen duurzaam merk te komen om te laten zien dat duurzaam sporten écht wel kan. Kort geleden heeft Iron Roots een succesvolle crowdfundingscampagne gehad, waarbij de start-up een mooi kapitaal heeft opgehaald om het assortiment verder uit te breiden. Lees meer op de website van Iron Roots of volg hen op social media.

Lees tip:  H&M kunstproject gelanceerd

Author: Deniz

Projectleider | Maatschappelijk betrokken | Bosschenaar in hart en nieren | Serial criticaster ;-) | Voorliefde voor innovatie

Share This Post On

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.